Скумрия на фурна в специална марината

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
443
2k
1k
883
3
04/10/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 255
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • скумрия - 10 бр. (броят на порциите е ориентировъчен)
  • за маринатата
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • универсална подправка - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се изчиства (отстранете главите опашките и вътрешностите), измива и се нарежда в тава.

В купа се смесват зехтинът, оцетът, универсалната подправка и пресованият чесън. Всичко се разбива с телена бъркалка.

Във всяка риба (в коремчетата) се слага по една супена лъжица от маринатата, а с останалата се поливат рибите отгоре.

Тавата се завива с алуминиево фолио и се поставя в хладилник за няколко часа. Най-добре да се приготви от вечерта за следващия ден на обед или вечеря.

Пече се с фолио около 20 минути в предварително загрята фурна, без да се добавя никаква вода. Отстранете фолиото и запечете още 5 мин.

Рибата се получава сочна и уникално вкусна. Сервирайте с гарнитура по желание и резен лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар