Пъстър есенен гювеч на фурна

21/11/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620835
"Есента ни носи вкусни дарове, за да ни напомни, колко е красива "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо240
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, лукът и чушките - на дребно, патладжанът на кубчета, а морковите - на кръгчета.

Зеленият боб се нарязва на две, а бамята може да остане цяла или на кръгчета.

Всички нарязани зеленчуци се слагат в тава. Объркват се със сол на вкус, червен пипер и малко царевично брашно.

Половината от доматите се смилат, а другата половина се нарязват на едро, след което се разпределят върху останалите зеленчуци. По желание може да се сложи и люта чушка за пикантност.

В тавата се налива около 150 мл вода, покрива се с алуминиево фолио и се слага във фурната.

Гювечът се пече на 200 градуса. Малко преди готовност се маха фолиото и постният гювеч се допича още около 10-15 мин.

Сервира се поръсен с нарязан на дребно пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар