Шпикована Свинска Плешка с Гъби на Фурна

22/11/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5088913225
"Крехко месце, което направо се топи в устата - чувствайте се поканени на трапезата "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 031
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете парчето месо. С остър нож нарежете горния слой на външната страна на свинската плешка на квадратчета. От вътрешната страна направете джобчета с остър нож.

Почистете чесъна и моркова и ги нарежете на тънки парченца. Сложете парченце чесън или морков в предварително направените джобчета.

Смесете кетчупа, майонезата и горчицата и намажете парчето месо от двете страни. Сложете месото в огнеупорен съд и посолете леко със сол. Залейте с олиото, водата и бялото вино.

Затворете съда с капак или с фолио и печете около 1 час. Първоначално печете на по-силна фурна - 230°C, а след около 25-30 мин намалете на 180°C.

Почистете и нарежете гъбите на парчета. След като изтече 1 час, отворете фолиото и сипете около месото нарязаните гъби и остатъците от нарязания морков и чесън. Отново захлупете с фолиото и печете още около 30 мин.

Махнете фолиото и последните 15 мин печете без фолио, за да се запече свинското.

Извадете тавата от фурната и оставете печеното свинско да почине около 15-20 мин.

След това нарежете на филийки шпикованото месо и сервирайте с гарнитурата от гъби.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар