Начин на приготвяне
Измийте и подсушете парчето месо. С остър нож нарежете горния слой на външната страна на свинската плешка на квадратчета. От вътрешната страна направете джобчета с остър нож.
Почистете чесъна и моркова и ги нарежете на тънки парченца. Сложете парченце чесън или морков в предварително направените джобчета.
Смесете кетчупа, майонезата и горчицата и намажете парчето месо от двете страни. Сложете месото в огнеупорен съд и посолете леко със сол. Залейте с олиото, водата и бялото вино.
Затворете съда с капак или с фолио и печете около 1 час. Първоначално печете на по-силна фурна - 230°C, а след около 25-30 мин намалете на 180°C.
Почистете и нарежете гъбите на парчета. След като изтече 1 час, отворете фолиото и сипете около месото нарязаните гъби и остатъците от нарязания морков и чесън. Отново захлупете с фолиото и печете още около 30 мин.
Махнете фолиото и последните 15 мин печете без фолио, за да се запече свинското.
Извадете тавата от фурната и оставете печеното свинско да почине около 15-20 мин.
След това нарежете на филийки шпикованото месо и сервирайте с гарнитурата от гъби.