Яхния от нахут и бобени кълнове

21/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина, сотираме лука и чесъна за 3-4 мин. Когато омекнат, прибавяме чушките, нарязани на кубчета, пушения червен пипер, чилито и ригана. Оставяме продуктите да се готвят 4-5 минути на умерен огън, след което прибавяме отцедения нахут и доматите от консервата.

Овкусяваме яхнията на сол и черен пипер, готвим 20 минути на тих огън под похлупак.

Слагаме бобените кълнове, готвим само още 5 минути и сваляме от котлона. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан свеж магданоз.

Яхнията от нахут може да се сервира и с ориз или киноа.

Източник: Мира Руменова от Кулинарната мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар