Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Пшенично-лимецов хляб с айрян в хлебопекарна

Пшенично-лимецов хляб с айрян в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пшенично-лимецов хляб с айрян в хлебопекарна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • айрян - 400 мл, топъл
  • мая - 10 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно от лимец - 300 г
  • бяло брашно - 350 г
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • семена - 1 1/2 с.л. микс
  • ленено семе - 1 1/2 с.л. натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Айрянът се сипва в съда на пекарната, прибавя се натрошената мая и захарта.

Прибавя се олиото, след това двата вида брашно. Най- отгоре се прави кладенче и се слага солта.

Хлебопекарната се включва на първа програма за основен бял хляб, която е около 3 часа. При звуковия сигнал се прибавят семената.

След изпичането се слага на решетка. Страхотен хляб в хлебопекарна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: