Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Икономична яхния с наденица

Икономична яхния с наденица

Икономична яхния с наденица
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 500 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • наденица 2 бр. македонска
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 - 6 склилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на полумесеци лука.

В тенджерка с олио задушаваме лука, прибавяме нарязаната на по-едри парчета чушка и като се позапържи, слагаме наденицата, нарязан на колелца.

След като се позапържи и саламът, слагаме брашното, разбъркваме, следва червеният пипер и заливам с 500 мл вода.

Поръсваме с черен пипер, посоляваме слагаме и дафинов лист. Оставяме така до лекото и сгъстяване.

Когато минат 5 минути, добавяме и нарязаните домати.

Преди да премахнем яхнията, слагаме пресованите скилидки чесън и я поръсваме с магданоз, който предварително сме нарязали.

Оставяме за кратко и премахваме .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: