Картофена яхния с наденица

22/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 673
  • Преглеждания за месеца447
  • Преглеждания за седмицата133
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофи и нарязваме на парчета, морков - на полумесеци, лук на ситно.

В тенджерка се загрява олио, запържва се наденица, нарязана на кръгчета, и изваждаме в чиния.

Сипват се нарязаните зеленчуци с щипка сол и се запържват за кратко. Добавя се настърган домат, червен пипер се разбърква.

Налива се гореща вода, добавя се отцеден грах и риган. Готви се на тих огън до готовност на картофите.

Сега е време да прибавите пържената наденица и брашното, размито с малко вода на кашичка.

Оставя се за 4-5 минути и се сваля от котлона.

Картофената яхния се сервира с топла пита и туршия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар