Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Пухкави закуски с бекон

Пухкави закуски с бекон

Пухкави закуски с бекон4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"С такава закуска няма как да останем в кревата - скачаме и веднага нападаме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 150 мл хладка
  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л. меко
  • брашно - 650 - 700 г
  • ЗАЛИВКА
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • бекон - 4 ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в хладката вода и се разбърква със захарта. Добавя се 2 с. л. брашно, разбърква се и оставяме за 10-15 минути да шупне.

Добавя се олио и меко масло или мас, сол и се бърка на гъста каша, но още не е тесто. Сега е моментът да прибавете нарязан на кубчета бекон и с него се замесва тестото.

Оставя се на топло да втаса 30 минути, за да увеличи обема си. Разделя се на 4 части и се оформят фитили. Всеки се реже на 5 части и се нарежда в тавата от печката върху хартия за печене. Нареждат се с отрязаната част нагоре.

С пръсти се притиска леко отгоре всяка закуска и оставяме да почине за 15 минути на топло.

Разбъркват се яйцата с киселото мляко и олиото. Изваждаме закуските и с лъжица се залива всяка отгоре добре да покрие тестото.

Оставят се още 15 минути и после печем в загрята фурна на 180 градуса за 30 -35 минути до златисто.

Ако виждате, че има нужда, се покрива с фолио да не прегори.

Пухкави душички с бекон за съботна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: