Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Бабина яхния с булгур и кокошка

Бабина яхния с булгур и кокошка

Бабина яхния с булгур и кокошка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кокошка - 2 бр. бутчета, може и от пиле
  • лук - 1 голяма глава
  • зелени чушки - 1 бр
  • чесън - 1 - 2 бр. скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • булгур - 1 ч.ч.
  • чубрица
  • джоджен
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета, обезкостяват се, кожата се сваля и нарязваме на средно големи късчета.

В тенджера се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук, морков, скилидки чесън и зелена чушка. След като леко омекнат, се добавя настърган домат и 1 ч.ч. измит булгур, малко да се позапържи, и прибавяме червен пипер, сол, щипка черен пипер и сипваме от пилешкия бульон, където се е варило месото заедно с него.

Вари се на умерен огън под капак, докато булгурът се разпука, и прибавяме чубрица и сух джоджен.

Пилешката яхния се сваля от котлона и оставяме с капака за 15-20 минути.

Сервираме с нарязан магданоз.

Вкусотия от времето на баба.

Рецептата е от Марияна Цвяткова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: