gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Копривщенски тутманик със сирене

Копривщенски тутманик със сирене

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2201k7381k9
Копривщенски тутманик със сирене
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Доказваме още веднъж, че родното е най-вкусно с този Копривщенски тутамник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцата и ги разбийте с щипка сол. След това добавете олиото, киселото мляко и содата.

Разбийте и постепенно започнете да добавяте брашното. Когато сместа стане гъста, довършете разбиването с дървена шпатула, докато брашното се усвои напълно.

Накрая добавете натрошеното сирене и прехвърлете сместа в предварително намазнена тавичка.

Печете тутманика в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Поднесете Копривщенския тутамник топъл с чаша айрян.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: