Добруджанки с обикновено брашно и сирене

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач711196282
22/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 670
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете киселото мляко в съд и към него добавете содата за хляб. Разбъркайте, докато содата шупне. След това добавете яйцата и разбийте.

Следват настърганият кашкавал, сиренето, олиото и брашното. Разбъркайте с ръце, докато получите лепкаво тесто.

С мазни ръце оформете сиренките с големината на кюфте и ги подредете в намазнена тавичка на разстояние едно от друго.

Готовите добруджанки намажете с жълтък и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 25 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар