Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли в гювеч с чесън и бяло вино

Свински пържоли в гювеч с чесън и бяло вино

Свински пържоли в гювеч с чесън и бяло вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Най-отговорно заявяваме, че това са най-вкусните свински пържоли, които сме опитвали, а вие сте добре дошли да се съгласите с нас"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 - 5 бр.
  • магданоз - връзка пресен
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • риган
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • картофи - 2 бр.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на дебели колелца. Сложете ги на дъното на гювеча. Поръсете с риган и 1 супена лъжица олио. Разбъркайте добре.

В малка купичка сложете 2 с.л зехтин. Нарежете магданоза на дребно, прибавете и него. Обелете чесъна и го минете през преса за чесън. Сложете и него в купичката заедно със щипка сол. Разбъркайте добре.

Подредете пържолите върху картофите. С помощта на четка намажете с магданозената смес хубаво от всички страни. Поръсете с малко кимион, черен и червен пипер. Налейте бялото вино и затворете с капака.

Включете фурната на 250 градуса и сложете гювеча вътре. Изчакайте да загрее добре и намалете на 200 градуса.

Така печете около 1.5- 2 часа.

Отворете и махнете капака. Оставете за около 10 минути, докато хване хубава, златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: