Добруджанки без месене

23/11/2018
"Чудесни Добруджанки се получиха с тази рецепта, а дори не се нуждаят от месене"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 380
  • Преглеждания за месеца568
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сиренки

Начин на приготвяне

В голяма купа счупете яйцата. Активирайте содата в киселото мляко. Изчакайте да шупне.

Сложете всички продукти при яйцата и разбъркайте добре с дървена лъжица.

Застелете тавичката с хартия за печене. С помощта на две лъжици гребете и сипвайте от сместа. Сплескайте отгоре леко.

Поставете по бучка масло върху всяка една от малките питки.

Слагайте ги на разстояние, защото се надуват.

Печете содените питки в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар