Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Мароканска супа с шафран

Мароканска супа с шафран

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Мароканска супа с шафран2 / 2
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Агнешка чорба и друг път може да сте опитвали, но сложете шафран и я опитайте така - направо е вълшебно вкусна"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 250 г
  • моркови - 250 г
  • картофи - 250 г
  • лук - 1 глава кромид
  • праз - 1 стрък
  • целина - 1 стрък
  • домати - 1 кг смлени
  • краве масло - 80 г
  • шафран - 1 щипка
  • кориандър - 1 стрък
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян
  • фиде 100 г плоско /паста талятеле/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете месото и го нарежете на хапки. Не изхвърляйте костите.

Нарежете зеленчуците на форми по избор. Сложете ги без картофите и доматите заедно с месото и маслото и шафрана в тенджера.

Налейте около 2 л вода, сложете костите и варете супата около 30-40 минути.

Прибавете картофите, доматите, нарязаните листа кориандър, останалите подправки и фидето.

Оставете на бавен огън, докато агнешката супа се свари. Преди поднасяне извадете костите от супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: