Начин на приготвяне
Накисваме манатарките в хладка вода за 1 час. Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на средни кубчета.
В нагорещен тиган с бучка масло запържваме първо сланината. След нея сотираме лука, моркова, пресования чесън и целината.
Прибавяме последователно телешката кайма и отцедените гъби. Заливаме с виното и оставяме соса да ври на силен огън, за да се изпари алкохолът.
След около 7 минути намаляваме градусите и добавяме доматите с щипка-две захар. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Оставяме соса да къкри на слаб огън около час, като от време на време доливаме от телешкия бульон. След като се редуцира до желаната от нас гъстота го пасираме.
Талиателите се сваряват според упътването на опаковката.
Поднасяме ги с доматения сос, поръсени с пармезан и нарязан на ситно пресен босилек.