Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Печено авокадо с яйце и чили

Печено авокадо с яйце и чили

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печено авокадо с яйце и чили
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • яйца - 4 бр. размер М
  • зехтин - 4 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • розмарин
  • чили - сушено, едро, смляно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се разрязва на две по дължина. Костилката се отстранява и от всяка половинка се изгребва малко количество от сърцевината, колкото да приюти едно малко яйце.

Всяка лодка авкадо се поръсва със сол, чер пипер, смляно чили и подправка на вкус - в случая е използвана ронена чубрица. Поръсва се с една чаена лъжичка зехтин и се чуква по една яйце от ниско. Върху яйцето отново се поръсва с подправки.

Запича се във фурната или в принцесник до готовност на яйцето. Много вкусна и здравословна закуска, приготвена само за няколко минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: