Добруджанки без яйца

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
8k
15
24/11/2018
"Вкусни са и без яйца, ето го и вкусното доказателство "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 243
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото трябва де е било на стайна температура поне час. Включете фурната на 200 градуса да загрява.

В купа смесете киселото мляко и содата, разбъркайте и след като шупне, добавете олиото и натрошеното сирене, разбъркайте отново.

В пресятото брашно добавете солта и разбъркате, прибавете ги към млечната смес, разбъркайте до хомогенна гъста лепяща се по пръстите смес.

Постелете тавата с хартия за печене и намаслете ръцете добре с олио. От тестото оформете топки, колкото малко яйце, подредете ги на разстояние едно от друго в тавата.

С пръст направете по дълбока дупчица в средата на малките питки и поставете в нея предварително нарязаното студено масло на малки кубчета.

Поставете тавата в нагрятата фурна и печете до златисто кафяво за около 20 минути.

Малко преди да извадете добруджанките, поръсете с малко настърган кашкавал.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар