Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Добруджанки без яйца

Добруджанки без яйца

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Добруджанки без яйца
Снимка: Мария Симова
4 / 5
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Вкусни са и без яйца, ето го и вкусното доказателство"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • олио - 1 с.л.
  • сирене - 1 ч.ч.натрошено
  • сол - 0.5 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. пресято
  • масло - 30 г
  • кашкавал - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото трябва де е било на стайна температура поне час. Включете фурната на 200 градуса да загрява.

В купа смесете киселото мляко и содата, разбъркайте и след като шупне, добавете олиото и натрошеното сирене, разбъркайте отново.

В пресятото брашно добавете солта и разбъркате, прибавете ги към млечната смес, разбъркайте до хомогенна гъста лепяща се по пръстите смес.

Постелете тавата с хартия за печене и намаслете ръцете добре с олио. От тестото оформете топки, колкото малко яйце, подредете ги на разстояние едно от друго в тавата.

С пръст направете по дълбока дупчица в средата на малките питки и поставете в нея предварително нарязаното студено масло на малки кубчета.

Поставете тавата в нагрятата фурна и печете до златисто кафяво за около 20 минути.

Малко преди да извадете добруджанките, поръсете с малко настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: