Сочен телешки бургер бекон и чедър

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1166
1
24/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 212
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За 1 порция
  • питки за бургер - 1 бр.
  • кайма - 160 г говежда
  • универсална подправка - 3 г на Knorr за грил
  • тъмна бира - 40 мл
  • чедър - 20 г слайс
  • бекон - 20 г слайс
  • За гарниране
  • домати - резени
  • червен лук
  • салата - лист от
  • чили - прясно по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата с подправките и бирата. Поставяме я в хладилник за едно денонощие.

Оформеното говеждо кюфте запичаме на скара или грил тиган.

След като го обърнем за доизпичане и от другата страна, поставяме чедъра върху него. От остатъчната топлинна обработка той ще се разтопи приятно от изпечената страна.

Изпичаме до готовност слайсовете бекон и червен лук.

В нагорещеният тиган поставяме разрязаната на две питка за бургер.

Тя ще се затопли и обере вкусните сосове от печенето.

Върху едната ѝ половина подреждаме лист от зелената салата, говеждото кюфте, хрупкавия бекон, резените запечен лук и домат.

За любителите на пикантната кухня малко нарязано прясно чили ще е идеалната комбинация.

Можете да гарнирате бургера с кетчуп.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар