Гювечета със свинско и праз

24/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф88124526614
"Не знаем със сигурност кои са най-вкусните гювечета, но тези със свинско и праз определено са в топ 3 "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 928
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 2 - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудни гювечета, за каквито лакомниците си мечтаят.

Праз лукът се почиства от най-външните листа и нарязва на ситно.

Свинското месо се нарязва на ситни парчета. Морковът се обелва и нарязва ни ситни кубчета.

В тиган с олиото се запържва свинското месо до омекване и получаването на златист цвят на месото. Месото се изважда и се разпределя в гювечетата.

В същата мазнина се задушават под капак наситненият праз и моркова. След като се задушат се поръсва с червен пипер и се разпределя в гювечетата.

Горещият зеленчуков бульон се налива в гювечетата. Посоляват се с малко сол, черен пипер и кимион на вкус и се разбърква всичко. Слагат се в студена фурна и се включват на 180 градуса.

След 15-20 минути гювечетата се отхлупват и във всяко се прави гнездо и се чуква от ниско във всяко гнездо по едно яйце.

Гювечетата със свинско се връщат във фурната до забулването на яйцата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Венко
Венко
01.03.2019 17:30
Чудесно!Позволих си да хвърля малко пушен кашкавал и за нас се получи нещо невероятно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв