Паста Суфле

26/11/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф65875821215
"Специално предложение за всички любители на пастата - уникална паста суфле "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • паста - 300 г
  • лук - 1 лава
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • сол
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода. Измива се и се прехвърля в съда за печене.

Лукът се нарязва на дребно и се запържва. Към него се прибавя една супена лъжица брашно и щом сместа стане златиста, се маха от котлона и се изсипва при пастата.

Яйцата се разделят жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с вилица и се смесват леко затопленото прясно мляко. Сместа се овкусява с щипка индийско орехче и се излива върху пастата.

Прибавя се сол на вкус, ако е необходимо, сирене и кашкавал на вкус и всичко се обърква. Белтъците се разбиват на пухкава пяна и се прехвърлят при останалите продукти.

Объркват се внимателно, след което суфлето се слага да се пече във фурната на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар