Плешка в сметана и топено сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
25/11/2018
"Животът е прекалено кратък, за да го прекарате в диети, затова - плешка в сметана и топено сирене за всички лакомници "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 445
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката на тънки пържоли, поръсете със сол и черен пипер. Съвсем леко ги начукайте, на дъното на йенска тенджера полейте по малко олио или зехтин.

Подредете един ред от пържолите и започнете да приготвяте соса.

В касерола сипете сметаната и млякото, след като се загреят добавете половината топено сирене. Бъркайте, докато се разтопи напълно сиренето, до получаване на гладък сос.

Залейте пържолите със соса, наредете втория ред и отгоре сложете парченца топено сирене. Отново залейте със сос, покрийте с капака и печете за около 40 минути.

Извадете и отстранете капака, отново върнете в печката за запичане на горен реотан свинското със сметана. Овкусете при сервиране със черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар