Селски боб в гърне

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68276121566
25/11/2018
"Има нещо магическо в това глинено гърне, няма иначе начин бобът в него да става толкова вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 646
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва от вечерта. На другия ден водата се излива и налива нова. Щом бобът заври, се изчаква 5-10 минути и отново се сменя.

Бобът се прехвърля в гърне. Към него се прибавят нарязани на дребно лук, морков, чушки, цели скилидки чесън и червен пипер.

Наливат се вода и няколко лъжици олио, гювечът се похлупва и поставя във фурната. Тя се включва на 220 градуса, а след около половин час температурата се намалява на 180 градуса.

Щом бобът е почти сварен, се прибавя сол на вкус, доматите, нарязани на ситно, и подправките.

Слага се отново във фурната да се досвари.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар