Начин на приготвяне
Почистете свинските уши и ги залейте с обилно количество вода. Сварете ги до пълна готовност - около 1 час и 20 минути. Наблюдавайте ги, за да доливате водичка, когато изври.
Накълцайте на ситно зеленчуците, без домата, и ги запържете на умерен огън в олиото с малко сол (за около 10 минути).
Настържете домата и след минутка-две сипете червения пипер. Рабъркайте за много кратко и налейте бульона от варенето на свинските уши.
Гответе около 30 минути и добавете ушите, нарязани на парченца. Сложете и боба, отцеждайки го от течността в буркана. Подправете със сол, джоджен и мента и по желание запечете ястието на фурна при 200 градуса температура, докато водичката поизври. Другият вариант е да задушите за кратко.
Поднесете яхнията с люти чушлета и подходяща салата.
Добър апетит!
Коментари