Пълнени чушки с ориз, грах и гъби

25/11/2018
"Пълнени чушки, каквито непременно искате да имате и на вашата трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука на ситно и го запържете в мазнината на умерен огън. След минутка добавете моркова, настърган на фино ренде. Сложете щипка сол и гответе 5 минутки.

2. Добавете гъбите, запържете ги леко и сложете доматеното пюре и чесъна- пресован. Продължете готвенето още 3-4 минутки и сипете ориза и граха. Бъркайте 5 минути или докато леко набъбне оризчето, а граховите зърна омекнат.

3. Снемете съда от котлона и налейте в него 100 мл вода. Разбъркайте плънката и доовкусете с още сол, кайенския пипер и подправки - както ви харесва.

4. Почистете чушките от дръжки и семена и ги срежете надлъжно наполовина. Получените лодчици посолете отвътре и отвън и подредете в намазнена тавичка. Разпределете във всяка чушка от плънката, ръснете малко зехтин отгоре, а на дъното на тавата налейте около 1 пръст вода.

5. Изпечете пълнените чушки в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути или до предпочитан от вас загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар