Тиквеник със стафиди и канела

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
26/11/2018
"Само при нас, думите Страшен тиквеник са комплимент, нали знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 200 градуса. Плоска тава покрита с хартия за печене.

В купа се разбиват яйцата, прибавя се олиото, бакпулверът и брашното. Разбива се с телена бъркалка. Оставя се настрана.

Тиквата се настъргва на едро ренде, прибавя се захарта, смлените орехи, стафидите и канелата. Оставя се настрана.

Отваря се първата кора и с четка се намазва с плънката от яйцата, добре се разпределя из цялата кора. Поставя се отгоре втора кора, намазва се с плънката и се поставя трета кора и се посипва от тиквата, разпределя се из кората.

Навива се на руло, а след това се завива като охлюв и се прихвърля в тавата за печене. Така се процедира и с останалите кори. Подреждат се една до друга в тавата за печене.

Към 3 с.л. от яйчената смес се прибавят 4 с.л. от водата отделила се от тиквата и се намазват тиквениците.

Пече се на 200 градуса до зачервяване. Изваждат се от фурната, охлаждат се и се напудрят с пудра захар.

Източник: fedorcka.blogspot.com

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар