Яйца с бекон и лук

ЗорицаЗорицаNovice29605
11/12/2018
"Да се заредим с много енергия и настроение с класическото предложение за хапване Яйца с бекон и лук "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 370
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бекон - 100 г шунков
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праз лукът се почиства и нарязва на колелца. Беконът се нарязва на кубчета.

В тиган с олиото се запържва беконът и се отделя настрана.

В същата мазнина се задушава празът, като се поръсва със щипка сол и се бърка постоянно до омекването на лука. Накрая се овкусява със сол, черен пипер, кимион и червен пипер. Дърпа се от котлона и се добавя беконът. Разбърква се.

Метални форми за мъфини се намасляват и напудрят леко с брашно. В тях се слага лучената смес. Прави се дупчица и във всяка форма се чуква от ниско по едно яйце.

Фурната се загрява на 200 градуса с включен винтилатор. Ястието се изпича на средна решетка до забулването на яйцата - според фурната между 10 и 15 минути.

Яйцата с бекон се поднасят горещи с гарнитура по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар