Начин на приготвяне
Праз лукът се почиства и нарязва на колелца. Беконът се нарязва на кубчета.
В тиган с олиото се запържва беконът и се отделя настрана.
В същата мазнина се задушава празът, като се поръсва със щипка сол и се бърка постоянно до омекването на лука. Накрая се овкусява със сол, черен пипер, кимион и червен пипер. Дърпа се от котлона и се добавя беконът. Разбърква се.
Метални форми за мъфини се намасляват и напудрят леко с брашно. В тях се слага лучената смес. Прави се дупчица и във всяка форма се чуква от ниско по едно яйце.
Фурната се загрява на 200 градуса с включен винтилатор. Ястието се изпича на средна решетка до забулването на яйцата - според фурната между 10 и 15 минути.
Яйцата с бекон се поднасят горещи с гарнитура по избор.
Добър апетит!