Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Пухкави милинки със сирене и сусам

Пухкави милинки със сирене и сусам

Пухкави милинки със сирене и сусам
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Майсторите в кухнята се познават по това колко са им пухкави милиникте, знаехте ли го"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 2 к.ч.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • мая - 1 ч.л. суха
  • захар - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - бяло
  • сусам - за поръсване
  • масло - 100 г меко
  • сирене - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко водата и смесваме с кисело мляко (1 ч.ч), сол (1 ч.л.), суха мая (1 ч.л.), захар (1 к.л.), бакпулвер (1 к.л.) и олио (5-6 с.л.). Разбъркваме и прибавяме брашно, да замесим гладко, нелепнещо тесто.

Завиваме тестото и оставяме да втаса. От втасалото тесто с намазани с олио ръце правим топки. В средата на всяка слагаме сирене и парченце масло.

Подреждаме в голяма или няколко малки форми за печене върху хартия за печене, намазана с мазнина. Като направим всички милинки, оставяме да втасат добре.

В купа стриваме с ръце малко брашно (1-2 с.л.) със сол (1 щипка) и малко натрошено сирене. Получават се трохи, с които поръсваме втасалите милинки. Ръсваме също и сусам. Печем милинките в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: