Начин на приготвяне
Затопляме леко водата и смесваме с кисело мляко (1 ч.ч), сол (1 ч.л.), суха мая (1 ч.л.), захар (1 к.л.), бакпулвер (1 к.л.) и олио (5-6 с.л.). Разбъркваме и прибавяме брашно, да замесим гладко, нелепнещо тесто.
Завиваме тестото и оставяме да втаса. От втасалото тесто с намазани с олио ръце правим топки. В средата на всяка слагаме сирене и парченце масло.
Подреждаме в голяма или няколко малки форми за печене върху хартия за печене, намазана с мазнина. Като направим всички милинки, оставяме да втасат добре.
В купа стриваме с ръце малко брашно (1-2 с.л.) със сол (1 щипка) и малко натрошено сирене. Получават се трохи, с които поръсваме втасалите милинки. Ръсваме също и сусам. Печем милинките в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.