Начин на приготвяне
Мекото краве масло се разбива заедно със захарта до пухкавост. Прибавят се един по един жълтъците и след като са се усвоили от маслото, се добавят заквасената сметана, ванилията и настърганата кора на лимона.
Добавя се брашното, пресято с бакпулвера. Прасковите, нарязани на парченца, също се прибавят. Сместа се изсипва в тава с размер 26 см, постлана с хартия за печене.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
Докато сладкишът се пече, се приготвя белтъчната глазура.
Белтъците се смесват със захарта и се поставят на водна баня. Бъркат се периодично и след като захарта се е разтопила, се отнемат от огъня и се разбиват с миксер до плътност.
Поставят се върху полуопечения плодов сладкиш с помощта на шприц или лъжица.
Невероятният сладкиш с праскови се връща във фурната за още 20 минути.
Изважда се заедно с хартията и се охлажда върху решетка.
Да ви е сладко с този разкошен сладкиш с праскови и белтъчна глазура!