Ориз с домати и свинско на фурна

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5310427151
27/11/2018
"Когато обичате свинското с ориз да е по-сочно - ориз с домати и свинско на фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене85 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 337
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме прясно свинско месо от бут или плешка, измиваме го, нарязваме на хапки и слагаме в тенджера да ври, докато омекне - около 30-40 минути.

През това време измиваме ориза до бистра вода и го накисваме в студена вода, докато зрънцата побелеят.

Измиваме и нарязваме чушката, обелваме и нарязваме доматите на дребно. Щом месото поомекне, го прехвърляме в тава. Изсипваме при него слагаме ориза и зеленчуците. Овкусяваме със сол, чер пипер, чубрица.

Изсипваме олиото и доливаме с вода, която да покрие продуктите. Печем на 250 градуса поне 45 минути, след като заври. Но времето зависи от това дали е загрята фурната предварително, колко крехко е месото и какво е указанието за готовност на ориза, отбелязано на опаковката.

Може да се наложи да долеете още малко вода или олио, ако ястието не е готово, а всички течности са изврели.

При мен оризът с месо се сготви за това време.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Теодора  Иванова Каменова
Радвам се. Винаги съм смятала, че хубавата рецепта дава идеята, а всеки я приспособява към своя вкус.И аз ще опитам с гъбки и кимион, допада ми!Благодаря!
0
0
Потребител#222948
Много добре се получи. Само, че аз добавих предварително запържени гъби и като подправка 1 ч.л. кимион.
0
0