Супа от пилешки фенер с варена застройка

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
400
190
4
27/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 998
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките фенери се слагат в тенджера с водата и сол на вкус. Вари се до готовност на месото. После се изважда месото и бульона се прецежда, месото се обезкостява.

Във врящия бульон се слагат нарязаните на кубчета моркови, лук и картофи и олиото.

След като омекнат, се прибавя целината и зеленчуковия бульон, фидето.

Когато фидето омекне, се прибавя куркумата.

За застройката в купа се чукват яйцата, прибавя се млякото и брашното. Разбъркват се много добре и се слагат на котлона. Малко по малко се прибавя от бульона на супата.

След като поври 1-2 минути, се изсипва при останалата супа, прибавя се и месото.

Пилешката супа се поръсва с копър, черен пипер и пресен магданоз.

Супата от пилешки фенер с варена застройка се сервира се гореща с резен лимон и препечена филийка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар