Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа от пилешки фенер с варена застройка

Супа от пилешки фенер с варена застройка

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Супа от пилешки фенер с варена застройка
Снимка: Яница Николова
2 / 3
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки фенери - 3 бр.
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • зеленчуков бульон - 1/4 кубче
  • фиде - 1 гнездо
  • куркума - около 1/4 ч.л.
  • лук - 1 гл.
  • копър - сушен
  • черен пипер - смлян
  • целина - 1 - 2 с.л., корен
  • магданоз - пресен
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • вода - около 2 л.
  • Варена застройка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 коф.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките фенери се слагат в тенджера с водата и сол на вкус. Вари се до готовност на месото. После се изважда месото и бульона се прецежда, месото се обезкостява.

Във врящия бульон се слагат нарязаните на кубчета моркови, лук и картофи и олиото.

След като омекнат, се прибавя целината и зеленчуковия бульон, фидето.

Когато фидето омекне, се прибавя куркумата.

За застройката в купа се чукват яйцата, прибавя се млякото и брашното. Разбъркват се много добре и се слагат на котлона. Малко по малко се прибавя от бульона на супата.

След като поври 1-2 минути, се изсипва при останалата супа, прибавя се и месото.

Пилешката супа се поръсва с копър, черен пипер и пресен магданоз.

Супата от пилешки фенер с варена застройка се сервира се гореща с резен лимон и препечена филийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: