Начин на приготвяне
Замесете тестото и оставете за около 20 минути да втаса. Разделете на 3 части, едната я отделете за горната част на питката. От едната част разточете 2 обли кори, намажете с масло едната поръсете със настърган кашкавал и шарена сол.
Покрийте я с втората кора и по края с пръсти щипвайте за да се затворят краищата. Другата част разточете на голяма кора, намажете със масло и навийте на руло, нарежете на малки рулца и подредете по края на тавата.
Оставете да втаса, намажете с разбит жълтък и изпечете в загрята фурна. Отделената част тесто разделете на 3 части и разточете 3 малки обли кори, намажете с масло и подредете една върху друга без последната.
Разрежете на 8 част, цепнете по средата, промушете острия връх от долу на горе. Увийте кексова форма с фолио, намажете с олио и подредете листата, както съм показала на снимката.
Изпечете така поставената питка в тава до златист цвят. Готовите две части моделирайте една върху друга, може да закрепите с помощта на дървени шишчета.