Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско с фенел и гъбен сос

Свинско с фенел и гъбен сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Свинско с фенел и гъбен сос
Снимка: Храна за Душата
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Когато държите ястието да е изискано, безумно вкусно и неустоимо ароматно - свинско с фенел и гъбен сос"

Необходими Продукти

  • свински врат - 300 г
  • фенел - 1 глава
  • масло - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • готварска сметана - 250 мл
  • гъби - 6 - 7 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 стръка
  • риган - 2 - 3 стръка
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на пържоли. Направете напречни разрези по месото, за да остане крехко.

Обелете и нарежете гъбите на филийки.

Загрейте бучка масло в тигана заедно с 1 с.л. олио. Пуснете скилидка чесън в мазнината. Овкусете пържолите със сол и черен пипер и ги запържете в тигана.

Извадете пържолите, малко преди да бъдат напълно готови, и задушете нарязаното на филийки резене в същия тиган.

Добавете кимион, наситнена скилидка чесън, щипка захар, сол и черен пипер.

Добавете гъбите при резенето.

Върнете пържолите в тигана и добавете сметаната.

Оставете всичко да покъкри за няколко минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: