Зеленчуци Темпура

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
16/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Тайната на хрупкавите зеленчуци Темпура е разкрита, подробности в тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • броколи - 1/2 глава
  • карфиол - 1/2 глава
  • пащърнак - 1 бр.
  • брашно - 150 г тип ОО
  • царевично нишесте - 150 г
  • газирана вода - 250 мл
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • лед - 1 кг
  • олио - 300 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сместа за темпурата, като смесите брашното тип ОО с царевичното нишесте, солта, содата бикарбонат, черния пипер, червения пипер и куркумата.

Добавете постепенно газираната вода и разбъркайте, докато сместа стане еднородна. Охладете панировката върху купа с лед.

Нарежете морковите и пащърнака на гредички, а броколите и карфиола сегментирайте на средно големи розички.

Оваляйте зеленчуците в студената панировка темпура и изпържете в силно загрята маслена баня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: