Начин на приготвяне
Нарежете бекона на едри парчета. Запържете го в загрят тиган заедно със скилидка чесън. Нарежете зелето на едро, а доматите на кубчета. Прехвърлете готовия бекон в купа.
Запържете зелето в същата мазнина. Овкусете с дафинов лист, бахар и чубрица.
Прибавете доматите в тигана. Добавете захарта, за да балансирате киселинността на доматите. Добавете още сол, черен пипер, кимион и пушен червен пипер. Похлупете съда и оставете зелето да се готви.
Когато зелето омекне, добавете белия боб от консерва. Посолете сместа отново.
Прехвърлете ястието в тавичка, разпределете бекона отгоре и изпечете във фурната на 180 С за 20 минути.
Поръсете боба със зелето с нарязан ситно магданоз.