Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Арабски питки на тиган

Арабски питки на тиган

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Арабски питки на тиган
Снимка: Храна за Душата
2 / 3с Видео
12/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Поканете ориенталската кухня на трапезата си - научете се сами да приготвяте прочутите арабски питки."

Необходими Продукти

  • брашно - тип 500, 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За пикантния зехтин
  • захтин - 50 мл.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сусам - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко и содата бикарбонат. Оставете настрани за 1-2 минути, докато содата се активира.

Добавете щипка сол в брашното, направете кладенче и добавете киселото мляко поетапно. Налейте зехтина и започнете да омесвате тестото. Добавете още брашно, ако е необходимо. Тестото трябва да се получи гладко и еластично. Оформете топчета с големината на орех и разточете всяко на тънка питка.

Изпечете питките в сух тиган от двете страни за по 2-3 минути.

Пригответе пикантен зехтин като сипете в бурканче сухо чили, сусам и добавите зехтин. Овкусете със сол и черен пипер. Разклатете бурканчето, за да смесите съставките добре.

Намажете готовите питки със сусамовия зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: