Шилешка курбан чорба

26/11/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132914921456
"Традицията повелява за здраве или за курбан да се приготви такава чорба, а ето и точна традиционна рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 800
  • Преглеждания за месеца341
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • карантия - 200 г предварително почистена и сварена, ситно нарязана
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • дафинов лист - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си шилешкото на парчета.

В тенджера с олиото запържваме месото за малко.

Изсипваме около 2 л вода и оставяме да ври, като отпенваме с решетъчна лъжица непрекъснато.

Когато заври, намаляване котлона и прибавяме солта, зърната черен пипер и дафиновия лист .

Оставяме курбана да ври до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар