Шилешка курбан чорба

26/11/2018
"Традицията повелява за здраве или за курбан да се приготви такава чорба, а ето и точна традиционна рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 418
  • Преглеждания за месеца476
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • карантия - 200 г предварително почистена и сварена, ситно нарязана
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • дафинов лист - 3 листа
* мерки и количества
Курбан Чорба

Начин на приготвяне

Нарязваме си шилешкото на парчета.

В тенджера с олиото запържваме месото за малко.

Изсипваме около 2 л вода и оставяме да ври, като отпенваме с решетъчна лъжица непрекъснато.

Когато заври, намаляване котлона и прибавяме солта, зърната черен пипер и дафиновия лист .

Оставяме курбана да ври до готовност.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар