Начин на приготвяне
Смесваме солта с пипера и поръсваме ребрата.
В половината от маслото и олиото ги запържваме до златисто кафяво.
Изваждаме ги и на тяхно място поставяме зеленчуците, които сме подготвели по следния начин.
Морковите обелваме и нарязваме на кръгчета, целината нарязваме на ивички, а лука - на полумесеци.
Всички тях пържим до златисто в мазнината от месото, като добавяме останалите олио и масло.
Скилидки чесън обелваме и тях добавяме, както и ригана, кимиона и дафиновите листа.
Накрая прибавяме и виното. Месото отново връщаме към тях.
Цялата тази смес изсипваме в глинен гювеч, похлупваме и готвим за около 10–12 часа в загрята на 90 градуса фурна с вентилатор.
Смесваме всички продукти за глазирането и разбъркваме много добре.
При изтичането на времето вадим телешките ребра, поставяме в тава, на която има решетка и намазваме със сместа.
Поставяме отново във фурната и запичаме на грил за около 7-8 минути.
Подготвяме си зеленчуците, като пасираме на пюре.
Поднасяме като в чиния, поставяме от ребрата и прибавяме от пюрето.