Пълнена агнешка плешка

МагиМагиНовак
06/05/2011
"Днес ще събудим апетита ви с една превъзходна пълнена плешка! Лесна, вкусна и канеща ви на трапезата! Моля, заповядайте! Да ви е вкусно!"
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 633
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязаният лук с половината от маслото и 3 лъжици вода. Прибавете измитият ориз, разбъркайте го няколко пъти и залейте с 2 чаши вряла вода. Варете на тих огън десетина минути.

Прибавете черния пипер, сол на вкус, ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Изсипете плънката в направения в плешката отвор и го зашийте с бял конец.

Посолете месото, намажете го с останалото масло и го сложете в тава с 1 чаша гореща вода. Покрийте със станиол или с було от агнето и печете отначало в гореща фурна, а след това - в умерена.

По време на печенето поливайте със соса, ако е необходимо, доливайте гореща вода.

Рейтинг

5 12
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар