Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Рулца от печена скумрия със задушени зеленчуци

Рулца от печена скумрия със задушени зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Рулца от печена скумрия със задушени зеленчуци
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Когато поводът е специален, а гостите взискателни - изненадайте ги с вкусни и здравословни рулца от печена скумрия със задушени зеленчуци"

Необходими Продукти

  • скумрии - 2 бр. пресни
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 червена
  • лук - 1 голяма глава бял
  • чесън - 1 малка скилидка
  • лимони - 1 бр. + още един за гарниране на порциите
  • зехтин - 4 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се филетират, без да се отстранява кожата. От главите, опашките и костите може да приготвите бульон и да го замразите.

Филетата скумрия се подправят със сол, черен пипер, сока от 1/2 лимон и 2 с.л. зехтин. Оставят се настрани да се овкусят.

През това време се приготвят зеленчуците за плънката. Морковите и лукът се обелват и нарязват на лентички. Чушките се почистват от семената и също се режат на тънки ивички. Чесънът и копърът се наситняват.

В тиган се сипва останалия зехтин и зеленчуците (морковите, чушките, лука) се задушават до омекване. Чесънът се добавя най-накрая вече при изключен котлон, за да не изгори и да горчи. Плънката се овкусява със сол и черен пипер на вкус.

Филетата скумрия се изпичат на скара или грил тиган за няколко минути от двете страни, като първо се пекат от към кожата.

Във всяко филе изпечена скумрия се слага от зеленчуковата плънка, завива се на руло.

Рулцата от скумрия се поднасят топли, по две на порция, поръсени със ситно нарязан копър и гарнирани с резенчета лимон.

По желание преди сервиране може да ги полеете със сока от останалия половин лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: