Пухкави пълнозърнести питки с извара

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
805
4k
4k
1k
4
27/11/2018
"Вместо готов хляб - пухкави пълнозърнести питки с извара - защото са полезни и се приготвят лесно "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 418
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма дълбока купа сипваме пълнозърнестото брашно.

В отделен съд разбъркваме изварата с 1/3 от солта (1/2 ч.л.) и я добавяме към брашното. След това към тях прибавяме семената - слънчогледовото семе, маковото семе и сусама.

За да стане пухкаво тесто, добавяме содата за хляб и я активираме с ябълковия оцет. Подправяме с хималайската сол, шарената сол, сушения джоджен чубрица и босилек. Разбъркваме всичко заедно равномерно.

Постепенно добавяме водата, като замесваме хубаво тесто - нито сухо, нито мокро. Месим продължително време, за да стане еластично.

Разделяме тестото на две еднакви части, всяка една -  на още две части, а следващите - на по три части. Получават се около 24 малки питчици.

Намазваме с шарлан плоска тава и подреждаме 12 от тях, разположени на шах мат с разстояние помежду им. Намазваме ги и отгоре с шарлан.

Печем пълнозърнестите хлебчета на 200 градуса, като първите 10 минути фурната трябва да е пусната и отгоре и отдолу, и още 25 минути -  само отгоре да пече.

Прекрасни ароматни и пухкави мини питки с извара!

Чудно Вкусно!

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар