Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Дунапренени хлебчета

Дунапренени хлебчета

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Дунапренени хлебчета
Снимка: Juliya
2 / 3
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Меки душички хлебчета за закуска или за из път - вие решавате"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г /не повече/
  • топла вода - 240 мл
  • захар - 25 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • лимонов сок - 1 ч.л. прясно изцеден
  • яйца - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, олио, лимонов сок /задължително/. С постепенно добавяне на топла вода замесете меко тесто.

Оставете го 30 мин в топла фурна.

Без да примесвате тесто, разделете на 12 равни части /55 г всяка/. Оформете хубави топчета. Редете в тава 24-21 см, намазана с олио.

Оставете ги покрити за още 20 мин в топлата фурна. Извадете ги и ги намажете с леко разбито яйце.

Върнете хлебчетата във хладната фурната и после увеличаваме фурна на 200 градуса.

Печете памук питките до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галя Николова
Галя Николова
Страхотни са направете и пилете ...
11.12.2018 18:54