Начин на приготвяне
Сипва се брашното в купа, добавя се суха мая, сол, захар, олио. Налива се хладка вода и разбъркваме с вилица на гъста каша, после сипваме върху масата поръсена с брашно и замесваме средно меко тесто.
Оставя се да втаса тестото, покрито с кърпа за 30 минути. Оформя се дебел фитил, реже се на две части през средата, после всяко парче се нарязва на 4 части, за да получим 8 части.
В правоъгълна тавичка върху хартия за печене се нарежда тестото с отрязаната част нагоре и с пръсти се притиска отгоре, за да стане като малка питка. Нарязва се 8 парчета от ролето и се поставят върху всяка питка, като отново се притиска.
Печем в загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути до готовност. Чудесни за закуска в почивните дни.