Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с луканка и маслини

Солена торта с луканка и маслини

Солена торта с луканка и маслини
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Обожаваме торти, които може да поднесем с добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • палачинки - 8 бр. готови
  • луканка - 250 г
  • чушки - 3 бр. червени
  • маслини - 200 г
  • крема сирене - 50 г
  • крастивици - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • майонеза - 1 кофичка
  • лютеница - 1/2 буркан
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете маслините, почистени от костилките, ако имат, и крема сиренето. Пасирайте до хомогенност.

В подходящ поднос поставете първата палачинка и я намажете с пастета от маслини и крема сирене. Подредете краставичка, нарязана на полумесеци.

Сложете втората палачинка и я намажете сс майонеза. Сложете от кашкавала и чушката, нарязана на шайбички.

Третата палачинка намажете с лютеница и сложете от сиренето и луканката. Така редувайте, докато свършват продуктите. Украсете според вашите желания.

Аз нарязах кашкавал на пръчици, луканка и чушка, намазах тортата с майонеза отгоре и подредих чушките, луканката и кашкавала. Добър апетит. Солената торта трябва да стегне в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: