Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Пълнозърнест хляб с ядки в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб с ядки в хлебопекарна

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пълнозърнест хляб с ядки в хлебопекарна
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
210 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Никъде няма да намерите по-вкусен хляб от домашния, а този е пълнозърнест и с ядки"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 460 г
  • вода - 250 мл (леко топла)
  • зехтин - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 4 г
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипвам леко затоплената вода в съда на хлебопекарната.

В единия му край слагам солта, а в другия захарта.

Следва зехтин, като намазвам с него перките на машината и стените на съда.

Добавям пресятото брашно.

Правя кладенче в него и поставям маята, като след това я покривам с брашно.

След сигнал на програмата може да се добавят ядки по вкус.

Пека на програма whole wheat, подходяща за този тип пълнозърнест хляб, 900 г с кафява коричка.

Важно е да се спазват пропорциите и от значение е колко топла е водата.

Да Ви е вкусно с този пълнозърнест хляб с ядки в хлебопекарна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: