Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебап»Адана кебап с мляно месо (смес)

Адана кебап с мляно месо (смес)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Адана кебап с мляно месо (смес)
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Вкусотии за цялото семейство - Сочен Адана кебап с мляно месо"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 800 г
  • свинска кайма - 500 г
  • сол - на вкус (в случай, че каймата не съдържа сол)
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 2 бр. печен червени (не трябва да е маринована, а само изпечена и обелена)
  • чушки - 1 бр. зелена (прясна)
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно кромида, печените червени и сурова зелена чушки, накълцайте магданоза.

Поставете всичко това в голяма купа, добавете мляното месо. В случай, че каймата не е осолена, добавете сол. Прибавете яйцата, кимиона, черният пипер и газираната вода.

Омесете каймата. Завийте със стреч фолио и оставете на хладно да отлежи каймата поне за 30 минути.

Разделете каймата на големи топки. Вземете шиш и го забодете в средата на топката.

Поставете върху стреч фолио и оформете като дебело плоско кебапче. Оформете по този начин всички топки.

Подгответе скарата и когато е достатъчно загрята, наредете адана кебапа, предварително намазан обилно с олио.

Печете от двете страни до готовност.

Сервирайте скарата с гарнитура по ваш вкус. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: