Начин на приготвяне
Нарежете на ситно кромида, печените червени и сурова зелена чушки, накълцайте магданоза.
Поставете всичко това в голяма купа, добавете мляното месо. В случай, че каймата не е осолена, добавете сол. Прибавете яйцата, кимиона, черният пипер и газираната вода.
Омесете каймата. Завийте със стреч фолио и оставете на хладно да отлежи каймата поне за 30 минути.
Разделете каймата на големи топки. Вземете шиш и го забодете в средата на топката.
Поставете върху стреч фолио и оформете като дебело плоско кебапче. Оформете по този начин всички топки.
Подгответе скарата и когато е достатъчно загрята, наредете адана кебапа, предварително намазан обилно с олио.
Печете от двете страни до готовност.
Сервирайте скарата с гарнитура по ваш вкус. Да ви е вкусно!