Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави триъгълни банички с извара

Хрупкави триъгълни банички с извара

Хрупкави триъгълни банички с извара
Снимка: Juliya
6 / 7
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Триъгълните банички с извара са поне два пъти по-вкусни от обикновените, знаехте ли го това"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (възможно най - фини)
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 200 - 250 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в съда за плънката само едното яйце. Киселото мляко разбъркваме със содата и го прибавяме към яйцето след няколко минути, за да започне да работи содата. Добавяме хималайската сол и изварата и разбъркваме.

Ако корите са от най-фините - взимаме по две за баничка, ако са по-плътни - по една. Отваряме пакета и взимаме две кори, които разстиламе една върху друга.

Хоризонтално намазваме с помощта на силиконова четка шарлан- цяла лента по горния и долния край на кората. Обръщаме я с намазаното към долната кора и мажем шарлан по средата. Сгъваме ги на две по хоризонталната част.

Нанасяме плънката (зависи от броя на корите, падат се горе-долу по 3 супени лъжици плънка на баничка). Разстиламе, да има навсякъде, за да не е сухо. Взимаме долния ляв ъгъл и го прилепяме до горния край, за да стане триъгълник.

После левия горен го преместваме надясно. Пак горен ляв местим, този път обаче към долната страна и и останалата част подгъваме вътре под триъгълника. Последователността от стъпки в сгъването на баничките я има  подробно в снимките. Подреждаме триъгълниците компактно в плоска тава, намазана с шарлан.

Отново с помощта на силиконова четка намазваме с второто яйце отгоре всяка баничка и ги печем около 15 - 20 минути на 200 градуса. Невероятно вкусни и хрупкави, а също и много лесни за приготвяне - триъгълни банички! Много ароматни и нежни на вкус! Любими на децата!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кьде са ви стъпките в сгьването на баничките
Нито една стьпка няма както пишете в рецептата
29.05.2023 16:22
1
Покажи всички подкоментари